It's Me :D

peace ((=

Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

Wednesday, 23 May 2012

My Cousin

chakk !!! hye semua . hari nie Ferra nak update lagi blog nie . kasi meriah sikit ... ehh . macam kenal je budak dalam gambar nie ??? Laaaaa .. sepupu Ferra la .. ehehehe . handsome kan ? sape-2 nak kenal dengan dia ??? dia banyak peminat (UNTUNG LA) dia sepupu Ferra yang paling rapat . kadang-2 otak gilee-2 jugak ... dia seorang yang lembut hati . perkataan yang dia selalu kata kat Ferra "FERRA SOMBONG" ehehe . dia selalu panggil Ferra "MAK CIK" grrr ... kadang-2 "NENEK" eeee !!! ... cerita-2 jugak . mesti la korang nak tahu nama dia kan ?? ehehe . nama dia ARIEL . nama pun dah sedap . mesti orang nye COMEL =PP ... Ferra selalu sama-2 dari kecil lagi . banyak memory yang terukir bersamanya . salah satu nya .. masa dia tinggal di Cameron Highland . masa tu kitaorang nak makan buah . tapi tak ingat la buah apa ... pokok dia tinggi . nak ambil pon susah . nak tahu tak .. macam mana kitaorang ambil ??? ehehehe . dia la jadi tangga Ferra . kesian dia . kene pijak belakang semata-2 nak ambil buah .. haishhhhh  tu la kenangan . banyak lagi tapi 2 3 hari baru habis . ahahaha . dia nie banyak gambar ... tapi ferra ambil yang nie sebab shawl yang dia pakai tu dia nak bagi Ferra . ((=

Monday, 21 May 2012

Sewaktu Di Sekolah Menengah

Ha !! nie la gambar Ferra semasa di sekolah ... SMK Pangkalan TLDM !! Ferra rindukan kawan-2 Ferra . rindu sangat cakap nak buat reunion . tapi bila ekk . ehehe . Ferra dulu PBSM . Persatuan Bulan Sabit Merah hee =DD . cadang nak jadi nurse katakan . huaaaa . dari kanan Salasiah dan Jatiah . sahabat di sekolah dahulu . tapi sekarang kitaorang masih contact dan tak kan lost contact ((= selamanya kawan . masing-2 dah ada jalan arah tuju ... kitaorang nie kadang-2 masuk air jugak . GILE-2 . Ahahaha . tapi kami tak penah melanggar peraturan sekolah . rasa nak sekolah balik pon ade . ahaha . inilah detik yang sangat indah dan sangat bermakna ... I never forget this memory ... ((=

Gadis-2 Comel

Great !!! yeah ... nie dia gadis-2 comel . dari kanan Fatin , Yusra , Farhana , dan Ogy . semua cute-2 belaka . kami otw nak pegi ISTANA BUDAYA . kami join tengok festival music kuala lumpur  under college taw pegi . Ferra masih baru lagi dalam college . Freshman kan ,.. Ferra join . naik bus TPM College ramai -2 . kami sedang menunggu bus sampai . tapi sempat lagi tangkap gambar oleh abg ARMAN . abg tu abg senior . tapi sekarang sudah pon fly ke California ... kitaorang akan jadi model abg arman kalau dia nak tangkap gambar . ahahaha . penuh gambar kitaorang je ... --" . disebabkan dia lah sekarang Ferra suka tangkap gambar . dulu waktu sekolah Ferra tangkap gambar orang . tapi sekarang since ferra masuk college orang pula . ahahaha . tapi gambar yang dia tangkap sangat cantik menggunakan camera canon tak silap ((=

Convention center

haloo . knock knock . bosan nie . ehehehehe . berdasarkan gambar di atas . berikan 3 faktor ........ ok abaikan . ahahaha . yang dalam gambar nie ada seorang sudah pun berpindah . yang duduk sebelah Ferra tu . namanya seha . dia sudah pun berpindah . 2 orang gadis lagi tu dari kanan . still bersama dengan Ferra . dan sangat rapat . Balqis ( berbaju biru) dan Aniss (berbaju pink). diorang still comel dan bersemangat . venue dalam gambar nie di KL CONVENTION CENTER . tempatnya agak menarik rugi kalau tak jelajah . background dia sangat cantik . walaubagaimanapun gambar nie kelihatan seperti gambar lama right ? tapi effect dia sangat menarik . so edit la !!!

kawan

hye ... bertemu kembali . ehehee . Ferra hari rasa bosan dan rasa nak update blog pula . ok sekarang Ferra tengah update . Ferra banyak kawan . semua rapat . tak kira la dia berbangsa apa . yang penting persahabatan . Ferra tak de nak cakap banyak pasal gamba nie . sebab semua yang ada dalam gambar nie semua dah pindah dari college dan jarang berjumpa ((=


Hari Ibu

ohoiiiiii .... hee :D .... kali nie yang berlainan pula .... this is my mummy ... lovely mummy ... hee :D sorry mummy coz dalam gambar nie kakak letak bulu mata UNTA . ahahaha . btw mummy sangat cute . masa nie ferra edit gambar untuk hari ibu .... she's is the best in my life ... no matter what . she's in my PRINCESS ... dia sangat comel .... dia sangat POWER !!! ahahaha . mummy I LOVE YOU more than myself . gambar nie masa kat melaka . saje cuti-2 sebelum hari ibu ... tu je yang mampu buat .... lepas tu shopping with her ... yang kat belakang tuu abaikan . ahaha spoil gituuu . 

Kek Harapan

HALOOOOOOO !!! chakkk (opocot =PP) .. hye ... bersama saya Ferra . jangan TITO TITO lagi . bace nie jap . ehehehehe . tengok atas ..... nampak ape ? cake kan ? sedap tak ... ?? sedap kan ... walaupon nampak simple tapi ia sangat cantik jika dibandingkan dengan kek . kek . yang lain . Kalau boleh nak kek macam nie bila hari jadi Ferra . korang tahu ke hari jadi Ferra ?? ahahaha . tak perlu tahu . sebab tak penting . tapi ini adalah satu harapan agar ade kek sebegini . woahhhh ! Incredible ...... I can't imagine that i have a great cake like this ... tapi kalau buat sendiri lagi GREAT !!!! right ?? ahahaha . btw .. kek ini nampak ummmppppp . gulllp . kan ? kan ? kan ? huh .... warna merah sangat cantik <3  . It was awesome !! . ((=

Thursday, 10 May 2012

My Family

Hye !! chakk ... opocot ... hyep .. mane semua orang . huaaaa . ha !! hari nie Ferra nak cerita tentang keluarga Ferra . satu je kurang dalam gamba nie . iaitu ,,, Daddy Ferra tak de ... sebab dia yang tangkap gambar nie ... hee =DD tapi tak pe ... nanti Ferra kenalkan Daddy Ferra k ... agak-2 mane satu Ferra ... hee =DD mesti la tahu kan .... dari kiri tu adik Ferra . Zairy ,,, dia dah besar sekarang .... dia sedaya upaya dia buat muka comel .(Tapi tak comel pon ) huaaaa ... tu Ferra shuuuuuu !!! yang tu pula GEMUk . hee :D
dalam adik beradik dia la yang paling gemuk .. tapi (comel) shuuuuuu !!! tu pula Mummy Ferra ... comel kan ??? hee =DD tengok la Mummy sape =PPPP ... tapi time tu dia pula tutup mata huaaaaaa  . tapi still comel .. (((= Selamat Hari Ibu ((= <3 ok... yang Mummy dukung tu adik Ferra yang bongsu . comel kan??? well tengok la kakak nya . (perasan sekejap) ... nie la keluarga Ferra . yang sangat Ferra sanjungi ... tiada yang lebih berharga selain mereka . ILYSM !!!!! --" 

LOVE

LOVE
hmm .... Ferra ... seorang yang tak tahu soal percintaan ini seperti apa ??? Ferra hanya boleh nampak kebahagiaan percintaan orang lain ...... tetapi ferra sendiri pun Ferra tak tahu ..... hmm ... macam Ferra nie busybody sangat kan ??? hihihiiiii ! tak taw !!!!! entah la .... kenapa jadi macam tu pula .. ???? tapi tak pe .... biarlah ia berlalu sendiri tanpa ferra tahu .... =D =D =D

My roomate

My roomate
Erra Fazira ... u is the best darl .. thanks coz da jadi kawan yang sangat baik ..... walaupun you cam murai tapi u tetap .... best ...hihihiiii !

hidup anda !!!!!

hidup anda !!!!!
warnai lah hidup anda dengan keceriaan dan kebahagiaan seperti gambar nin >>>>

It's Me... lah ..

It's Me... lah ..
I will try my best ....in my life .. sape tahu maksud nama saya nie ... saya masih tak paham apa maksud disebalik nama ini ..hihihiii ! tapi tak pe ... maksud tak penting .. yang penting bahagia ... ;-)

Syarikat Technology Park Malaysia Corporation ...

Syarikat Technology Park Malaysia Corporation ...
ini entrance ke College Ferra ...sape-sape yang nak pergi ...ini lah tempat nya.... College ini agak private sikit .. so ramai yang tak kenal .. tapi ini adalah college yang terbaekkkkkkkkk !!!!

semasa saya di sekolah sewaktu dahulu kala .....

semasa saya di sekolah sewaktu dahulu kala .....
hihihiiii ! agak innocent ...ape-ape pun kami tetap bersatu walaupun sekarang sudah menjalani kehidupan masing-masing .... hope we keep in touch !!!

pelbagai kelab saya masuk ..... antaranya yang ini >>>>

pelbagai kelab saya masuk ..... antaranya yang ini    >>>>
saya AJK di kelab Bowling Jaguars .... saya tak la pandai main bowling ... selalu juga masuk longkang ... tapi jangan ingat tak strike ..... ade strike taw .... =P

Inilah kehidupan saya sekarang ....

Inilah kehidupan saya sekarang ....
sekarang saya sudah pun melanjutkan pelajaran di Technology Park Malaysia College .

Ahli club Bbowling Jaguars

Ahli club Bbowling Jaguars
gambar semasa tournement ... baru jer beberapa hari saya dan aiena syakira masuk college ... terus kami diambil sebagai pemain bowling ........

Siapakah mereka ??????

Siapakah mereka ??????
inilah orang kuat di college .... teror bermain bowling .... first time yang berlaku da;am hidup saya sebagai pelajar college ....

kusyuk mendengar arahan kak PC

kusyuk mendengar arahan kak PC
yang pakai tudung line putih tu namanya nani ... yang tengah betulkan tag tu namanya letchemy .. yang pakai tudung coklat tu kak PC .. namanya kak fafai ..yang duduk yang duduk sebelah kiri azwan azemi tu pula namanya wawa .. hihihiiii ! ..inilah kumpulan kami yang tak tahu lagi sama ada berjaya atau tidak ????

siapakah gerangan itu ?????

siapakah gerangan itu ?????
hihihiiii !inilah hero dalam kumpulan kami ....yang kene tutup mata tu namanya Azwan Azemi .... tok wan hihihiiii ! yang tak de kepala tu nama nya Rao

My first Event ....

My first Event ....
inilah majlis yang pertama saya hihihiiiii ! bersama-sama rakan ..... kami riang sekali ....hihiii ! naik bus beramai-ramai .. memey best .... tengok la budak yang kat belakang tu ... hihihiiiii ! aniss asal u punya gambar setengah jer ??yang dekat belakang tu faiz,wan, eqram and daus ... korang memey gempakzzzz ... hihihiii ! cayalah ...