It's Me :D

peace ((=

Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

Sunday, 21 October 2012

I Love My Family

I miss them so much . daddy tak lama lagi balik Malaysia . Alhamdulilah . daddy sampai dalam keadaan yang selamat nanti InsyaAllah . 22hb nie balik . dari Lubnan :D . bertarung nyawa untuk menjaga sempadan Lubnan dengan Israel . bahaya tu sebenarnye tapi kerana tugas daddy sanggup merelakan nyawanya diancam :( . tapi Alhamdulilah sudah pun lepas setahun . pejam celik , pejam celik dah sampai satu tahun . tak lama lagi daddy balik :) . I Love You daddy . kami di sini mummy  , dan adik-2 sangat merindukan daddy :D . termasuk la anak daddy yang comel nie . nie gambar kami sekeluarga hari raya 2012 . daddy sempat balik . so dapat beraya sama-2 :D dapat beli baju baru . tahun nie versi purple :D . I loveyou daddy . muahhhh !!

Friday, 20 July 2012

Adik ku tercinta ))'=

Assalamualaikum . salam ramadhan kepada semua umat Islam . Hye kepada mereka yang bukan Islam . hari nie saya nak menceritakan kisah sedih seorang adik kecil yang di atas ini . seorang yang manis dan sangat pintar . dia adik Ferra . walaupun anda melihat gambar nie nampak macam sihat dan senang tetapi dia adalah salah seorang pesakit JANTUNG BERLUBANG . ='(( . tak sangka dia boleh jadi macam tu . Ferra terima dugaan dari Allah s.w.t . mungkin ada hikmah disebaliknya . dia macam sihat . ceria . bahagia . tapi di dalamnya dia menderita . 15/08/2012 itu adalah tarikh dia akan di bedah dan dimasukkan ke dalam wad di pulau pinang ))= . Ferra berharap semua berjalan dengan lancar . semoga Allah mendengar doaku ini . Ferra pun berharap semoga sesiapa yang membaca blog nie boleh sama-2 mendoakan adik Cahaya Keisha ((= . setiap malam setiap saat . Ferra selalu memikirkannya ))'= . nie baru Ferra . belum lagi Mummy dengan Daddy Ferra . mesti mereka lagi terasa sedihnye . semoga adik kakak sentiasa sihat . semoga adik Cahaya Keisha dipanjangkan umur ))'= . sekian ...

Wednesday, 23 May 2012

My Cousin

chakk !!! hye semua . hari nie Ferra nak update lagi blog nie . kasi meriah sikit ... ehh . macam kenal je budak dalam gambar nie ??? Laaaaa .. sepupu Ferra la .. ehehehe . handsome kan ? sape-2 nak kenal dengan dia ??? dia banyak peminat (UNTUNG LA) dia sepupu Ferra yang paling rapat . kadang-2 otak gilee-2 jugak ... dia seorang yang lembut hati . perkataan yang dia selalu kata kat Ferra "FERRA SOMBONG" ehehe . dia selalu panggil Ferra "MAK CIK" grrr ... kadang-2 "NENEK" eeee !!! ... cerita-2 jugak . mesti la korang nak tahu nama dia kan ?? ehehe . nama dia ARIEL . nama pun dah sedap . mesti orang nye COMEL =PP ... Ferra selalu sama-2 dari kecil lagi . banyak memory yang terukir bersamanya . salah satu nya .. masa dia tinggal di Cameron Highland . masa tu kitaorang nak makan buah . tapi tak ingat la buah apa ... pokok dia tinggi . nak ambil pon susah . nak tahu tak .. macam mana kitaorang ambil ??? ehehehe . dia la jadi tangga Ferra . kesian dia . kene pijak belakang semata-2 nak ambil buah .. haishhhhh  tu la kenangan . banyak lagi tapi 2 3 hari baru habis . ahahaha . dia nie banyak gambar ... tapi ferra ambil yang nie sebab shawl yang dia pakai tu dia nak bagi Ferra . ((=

Monday, 21 May 2012

Sewaktu Di Sekolah Menengah

Ha !! nie la gambar Ferra semasa di sekolah ... SMK Pangkalan TLDM !! Ferra rindukan kawan-2 Ferra . rindu sangat cakap nak buat reunion . tapi bila ekk . ehehe . Ferra dulu PBSM . Persatuan Bulan Sabit Merah hee =DD . cadang nak jadi nurse katakan . huaaaa . dari kanan Salasiah dan Jatiah . sahabat di sekolah dahulu . tapi sekarang kitaorang masih contact dan tak kan lost contact ((= selamanya kawan . masing-2 dah ada jalan arah tuju ... kitaorang nie kadang-2 masuk air jugak . GILE-2 . Ahahaha . tapi kami tak penah melanggar peraturan sekolah . rasa nak sekolah balik pon ade . ahaha . inilah detik yang sangat indah dan sangat bermakna ... I never forget this memory ... ((=

Gadis-2 Comel

Great !!! yeah ... nie dia gadis-2 comel . dari kanan Fatin , Yusra , Farhana , dan Ogy . semua cute-2 belaka . kami otw nak pegi ISTANA BUDAYA . kami join tengok festival music kuala lumpur  under college taw pegi . Ferra masih baru lagi dalam college . Freshman kan ,.. Ferra join . naik bus TPM College ramai -2 . kami sedang menunggu bus sampai . tapi sempat lagi tangkap gambar oleh abg ARMAN . abg tu abg senior . tapi sekarang sudah pon fly ke California ... kitaorang akan jadi model abg arman kalau dia nak tangkap gambar . ahahaha . penuh gambar kitaorang je ... --" . disebabkan dia lah sekarang Ferra suka tangkap gambar . dulu waktu sekolah Ferra tangkap gambar orang . tapi sekarang since ferra masuk college orang pula . ahahaha . tapi gambar yang dia tangkap sangat cantik menggunakan camera canon tak silap ((=

Convention center

haloo . knock knock . bosan nie . ehehehehe . berdasarkan gambar di atas . berikan 3 faktor ........ ok abaikan . ahahaha . yang dalam gambar nie ada seorang sudah pun berpindah . yang duduk sebelah Ferra tu . namanya seha . dia sudah pun berpindah . 2 orang gadis lagi tu dari kanan . still bersama dengan Ferra . dan sangat rapat . Balqis ( berbaju biru) dan Aniss (berbaju pink). diorang still comel dan bersemangat . venue dalam gambar nie di KL CONVENTION CENTER . tempatnya agak menarik rugi kalau tak jelajah . background dia sangat cantik . walaubagaimanapun gambar nie kelihatan seperti gambar lama right ? tapi effect dia sangat menarik . so edit la !!!

kawan

hye ... bertemu kembali . ehehee . Ferra hari rasa bosan dan rasa nak update blog pula . ok sekarang Ferra tengah update . Ferra banyak kawan . semua rapat . tak kira la dia berbangsa apa . yang penting persahabatan . Ferra tak de nak cakap banyak pasal gamba nie . sebab semua yang ada dalam gambar nie semua dah pindah dari college dan jarang berjumpa ((=


Hari Ibu

ohoiiiiii .... hee :D .... kali nie yang berlainan pula .... this is my mummy ... lovely mummy ... hee :D sorry mummy coz dalam gambar nie kakak letak bulu mata UNTA . ahahaha . btw mummy sangat cute . masa nie ferra edit gambar untuk hari ibu .... she's is the best in my life ... no matter what . she's in my PRINCESS ... dia sangat comel .... dia sangat POWER !!! ahahaha . mummy I LOVE YOU more than myself . gambar nie masa kat melaka . saje cuti-2 sebelum hari ibu ... tu je yang mampu buat .... lepas tu shopping with her ... yang kat belakang tuu abaikan . ahaha spoil gituuu . 

Kek Harapan

HALOOOOOOO !!! chakkk (opocot =PP) .. hye ... bersama saya Ferra . jangan TITO TITO lagi . bace nie jap . ehehehehe . tengok atas ..... nampak ape ? cake kan ? sedap tak ... ?? sedap kan ... walaupon nampak simple tapi ia sangat cantik jika dibandingkan dengan kek . kek . yang lain . Kalau boleh nak kek macam nie bila hari jadi Ferra . korang tahu ke hari jadi Ferra ?? ahahaha . tak perlu tahu . sebab tak penting . tapi ini adalah satu harapan agar ade kek sebegini . woahhhh ! Incredible ...... I can't imagine that i have a great cake like this ... tapi kalau buat sendiri lagi GREAT !!!! right ?? ahahaha . btw .. kek ini nampak ummmppppp . gulllp . kan ? kan ? kan ? huh .... warna merah sangat cantik <3  . It was awesome !! . ((=

Thursday, 10 May 2012

My Family

Hye !! chakk ... opocot ... hyep .. mane semua orang . huaaaa . ha !! hari nie Ferra nak cerita tentang keluarga Ferra . satu je kurang dalam gamba nie . iaitu ,,, Daddy Ferra tak de ... sebab dia yang tangkap gambar nie ... hee =DD tapi tak pe ... nanti Ferra kenalkan Daddy Ferra k ... agak-2 mane satu Ferra ... hee =DD mesti la tahu kan .... dari kiri tu adik Ferra . Zairy ,,, dia dah besar sekarang .... dia sedaya upaya dia buat muka comel .(Tapi tak comel pon ) huaaaa ... tu Ferra shuuuuuu !!! yang tu pula GEMUk . hee :D
dalam adik beradik dia la yang paling gemuk .. tapi (comel) shuuuuuu !!! tu pula Mummy Ferra ... comel kan ??? hee =DD tengok la Mummy sape =PPPP ... tapi time tu dia pula tutup mata huaaaaaa  . tapi still comel .. (((= Selamat Hari Ibu ((= <3 ok... yang Mummy dukung tu adik Ferra yang bongsu . comel kan??? well tengok la kakak nya . (perasan sekejap) ... nie la keluarga Ferra . yang sangat Ferra sanjungi ... tiada yang lebih berharga selain mereka . ILYSM !!!!! --" 

Sunday, 15 April 2012

In relationship

In relationship with Amirul aziq <3

betul-II suprise

ha !! hye ... nie la dia Amirul Aziq ... yang Ferra selalu citer tu ... dia nie tak la handsome ., perasan handsome ... dia nie tak la cute . tapi perasan cute ... dia la orang yang paling tak Handsome dan tak cute yang Ferra penah jumpa =PPP . Tapi Ferra sayangkan dia ... dia lah cinta pertama Ferra ... sebelum nie Ferra tak penah nak kenal ape itu cinta ... malas . takut . menyampah . semua ade . tapi dia yang buat Ferra jatuh cinta .. baru ferra tahu ... sekeras-kerasnye hati ferra nie ... tak sangka akan lebur jugak .... bukan la jual mahal . tapi Ferra malas nak ambi tahu ... tapi sekarang . sampai jumpa mak dia sekali ... terkejut Ferra mase dia ajak keluar .... Ferra tanye nak pegi mane ? lepas tu ... dia cakap ada lah ... geram jugak Ferra mase tu ... tengok-II dia pegi ajak Ferra jumpa mak dia ... bukan mak dia aje .... dengan anjang-II n usu dia sekali ... arghhhh . segan nye .... tapi ... Ferra ekut je ape yang dia buat . asalkan baik dan berfaedah ... bagus juga mak dia tahu hubungan Ferra dengan Aziq .. tapi serius Ferra tak sangka Hubungan ini jadi serius .... bersyukur terhadap Ilahi ... I Love You Tokek =PPP

Suprise !!!!

haluuuuu . heppp . lame tak update blog ... dah besawang jadi nye ... eheheh !! ce tengok pic atas nie . comel tak ... ade nampak bunge tak ? ehehe . tu first suprise dari aziq ... ahaha . oww ... dy bepakat dengan roomate Ferra ... Ferra pon cuak jadinye ... ingatkan dia main-II . tapi betul pla ... agak terkejut jugak la ... tak sangka-II dapat bunga ... Happy ((= ..serius . nie first time dapat bunga ... selalunye bunga taik ayam ... tu pon bagi main-II ehehe . tapi nie memang Ferra tak sangka ... dia akan buat sesuatu yang Ferra tak duga ... tapi ferra suka sangat bunga tu ... nak tahu citer dia . mula-II ... Ferra pegi Usra . ramai-II . tiba-II . roomate Ferra bangun ingat pegi tandas ... rupanye dia pegi naik hostel letak bunga atas bantal ... abis je usra . terus Ferra jumpa aziq .... tengok-II dia kat college dah ... lepas tu dy suruh tengok atas bantal ... Ferra pon pelik ape tah ... grrr ... tengok-II bunga ?? ahaha . macam mimpi je . ape-II [pon Ferra suke .... <3 <3 

Monday, 27 February 2012

Hari Jadiku

Hye semua . ha !! tahu tak 28 nov tu hari ape ??
hari jadi Ferra la.
meh sini Ferra nak share sikit , nie hadiah dari kawan-kawan Ferra . nak tahu berape umur Ferra ?? ehehehe . biarla rahsia .
thanks untuk semua hadiah-hadiah nie . untuk kawan-kawan yang dah bagi hadiah serta wish untuk Ferra .
Ferra sangat-sangat menhargainya <3 . sayang korang . yang paling Ferra suka tu semua barang-barang tu semua comel-comel belaka . Ferra suka sangat <3 <3 . thanks a lot guys . 

Broga Hills

Hye semua !!! hee =D . chakkkk !! (opocot kaw Nyah ) . ha !! korang penah tak pegi Broha Hills . hee =D baru-baru nie Ferra pegi Broga . Ferra dapat naik level 1 . teror tak . ehehehe . tak berasa dapat naik yang paling tinggi sekali . hanya sekali je rehat . Ferra boleh pegi naik atas yang teramat curam sekali . kitaorang semua teror-teror belaka . tak rugi kitaorang pegi dalam pukul 4 pagi dari college . nak pegi sane . dapat juga tengok sunrise . subhanAllah . teramat cantik kejadian nye ., sangat taw tak . hee =D nie nyang pertama kali Ferra pehi naik Hills . hee =D sebelom nie tak penah lagi .Nie semua muka penat turun ke level ke 2 tak silap Ferra . penat jugak . bukan main cerun nye <3 . tapi BEST giler lah .  


Jom Heboh BJ

Assalamualaikum ... hye semua ???? ha !! ade citer best nie .... ehehehe . nie la masanye Ferra nak citer . nie gambar seterusnye . nie gambar kitaorang pegi JOM HEBOH dekat Bukit Jalil <3 . kitaorang semua borong sakan . hampir semua gerai kitaorang nak angkut . ape pon tak boleh . ahahaha . tak sah bila pegi jom heboh tak shopping . rasenye lebih banyak barang Ferra beli daripada Ferra beli barang kat downtown . ahahaha ! . korang memang gempakzzz la . ahahahaha ! meh sini Ferra kenal sorang-sorang . yang first dari kanan tu namenye Naim, Yusra, Ejat, hee =D tu Ferra la =$ , Aziq, Ogy, Ana, dengan kawan dia tak pasti namenya, Mila dengan Fatin . korang semua comel-comel belaka . lain kali kita pegi lagi k . (=

Tarian 1 Malaysia

Hye semua ??? chakkk . hee =D hari nie ferra nak citer pasal gambar nie pula . yang kat atas tu ialah pelajar-pelajar TPM college .  mase nie kami tengah menari 1 MALAYSIA . hee =D . kitaorang semua menari dengan sempurna . well done dears !! college kitaorang paling depan sekali . hee =D terutama si tengah tu FERRA . ahahaha . Ferra dah la tak pandai menari . kene duduk depan pla tu . atoiiiii . ahahahaha . nie masa kat dataran merdeka . sambil menari kami sempat lagi posing beramai-ramai . eheheh . kami telah pon buat yang terbaik (= . dapat jugak naikan nama college . kitaorang mempunyai teamwork yang sangat kuat . so thats why la kitaorang menari dengan sempurna <3 . sayang korang mumwahhhhhhh !!!

Pengalaman menaiki 2 gunung dalam satu masa

Hye semua ?? ape khaba ? selamat datang ke blog Ferra yang tak sehebat blog-blog yang lain . hee =D . meriah tak gambar yang kat atas tu . tu la kami . semasa cuti weekend . kitaorang pegi Tampin <3 . teror tak kiteorang boleh naik 2 gunung sekali gus . Gunung Datuk dengan Gunung Tampin . terlalu banyak pengalaman serta memory yang kami ukir . Ferra harap Ferra akan ingat semua nie sehingga akhir hayat Ferra . meh sini Ferra kenal kan satu persatu . yang hujung dari kanan tu namanye Sabrina , dia seorang yang open giler . seorang yang caring . Kalau pasal makan ubat tak de sape boleh lawan dia ahahaha ! yang sebelah pula namanye Fakharuddin . nie lah driver kami sepanjang perjalanan kami ke destinasi yang hendak dituju , tak de dia tak de kami menjengok TAMPIN . ahahaha ! yang sebelah tu pula . IT"S ME !!!! ahahaha . ahahaha ! tak perlu cakap banyak . kite teruskan dengan Afiq . yeah !! nie la ustaz kiteorang . riuh rendah jadinye ahahaha. dy la membuat keadaan dalam kereta meriah . ingat lagi perkataan yang dia sebut masa singgah kedai . AIR PERISA . tak silap Ferra la . ahahaha ! the last one is , namanye Siska . ha !! gadis HOT la katakan . ahahaha . sape la kita nak hot macam dia . dy nie pula seorang yang sempoi beb . ahahaha keje dia membantah je . ahahaha . dan gelak .ahahaha . familiar dengat ayat dy TAK TANYE PON , ahahahaha . sis .sis . jadi tula KAMI . BFF <3

Pengalaman menaiki 2 gunung dalam satu masa

Hye semua ?? ape khaba ? selamat datang ke blog Ferra yang tak sehebat blog-blog yang lain . hee =D . meriah tak gambar yang kat atas tu . tu la kami . semasa cuti weekend . kitaorang pegi Tampin <3 . teror tak kiteorang boleh naik 2 gunung sekali gus . Gunung Datuk dengan Gunung Tampin . terlalu banyak pengalaman serta memory yang kami ukir . Ferra harap Ferra akan ingat semua nie sehingga akhir hayat Ferra . meh sini Ferra kenal kan satu persatu . yang hujung dari kanan tu namanye Sabrina , dia seorang yang open giler . seorang yang caring . Kalau pasal makan ubat tak de sape boleh lawan dia ahahaha ! yang sebelah pula namanye Fakharuddin . nie lah driver kami sepanjang perjalanan kami ke destinasi yang hendak dituju , tak de dia tak de kami menjengok TAMPIN . ahahaha ! yang sebelah tu pula . IT"S ME !!!! ahahaha . ahahaha ! tak perlu cakap banyak . kite teruskan dengan Afiq . yeah !! nie la ustaz kiteorang . riuh rendah jadinye ahahaha. dy la membuat keadaan dalam kereta meriah . ingat lagi perkataan yang dia sebut masa singgah kedai . AIR PERISA . tak silap Ferra la . ahahaha ! the last one is , namanye Siska . ha !! gadis HOT la katakan . ahahaha . sape la kita nak hot macam dia . dy nie pula seorang yang sempoi beb . ahahaha keje dia membantah je . ahahaha . dan gelak .ahahaha . familiar dengat ayat dy TAK TANYE PON , ahahahaha . sis .sis . jadi tula KAMI . BFF <3

Saturday, 18 February 2012

Cinta pandang pertama (= 02 oct 2011

Hye .. hye.. hye.. hye.. hye.. hye .. rasa nak cakap banyak-banyak "hye" kepada pembaca blog Ferra . lama giler tak update blog . huahuahua . tahu tak sebab ape ferra dah lama tak update blog Ferra .. ha !! sebab Ferra tak ingat password hee =D . entah macam mane Ferra boleh lupa password . tiba-tiba ferra tergerak hati nak cari balik blog Ferra yang dah hilang sekian lama .Tapi sekarang Ferra dah dapat balik blog Ferra <3 . lupakan pasal tu . sekarang Ferra nak citer pasal diri Ferra pula . semenjak Ferra tak update blog kan . macam-macam memory yang Ferra dapat . banyak taw . tapi ini salah satunye . dulu Ferra single tapi sekarang Ferra tak single dah . =$ . Ini yang pertama kali nye ferra ade kekasih sepanjang Ferra hidup . huahuahua . ape daaa . nie la gambarnye . namanye Amirul Aziq . ehehe ! sy ade banyak nama glamor yang Ferra reka khas untuk dia . hee =D . nak tahu ape ?? BANGLA , BUDAK PRAMATANG , dan YOYOT . kalau jumpe je . gaduh . kalau jumpa je gaduh . tak penah nak serius . sampai sekarang Ferra tak penah gaduh besar dengan dia . ihihihi . dy seorang penyayang . dy seorang yang lawak . ade je songeh dia buat . huahuahua . dia bersyukur dapat Ferra , Ferra bersyukur dapat dia. kitaorang selalu berebut sape paling HOT . ahahaha . dua2 nak hot . tapi Ferra tak nak Kalah .Yeahhh ! ahaha . 

LOVE

LOVE
hmm .... Ferra ... seorang yang tak tahu soal percintaan ini seperti apa ??? Ferra hanya boleh nampak kebahagiaan percintaan orang lain ...... tetapi ferra sendiri pun Ferra tak tahu ..... hmm ... macam Ferra nie busybody sangat kan ??? hihihiiiii ! tak taw !!!!! entah la .... kenapa jadi macam tu pula .. ???? tapi tak pe .... biarlah ia berlalu sendiri tanpa ferra tahu .... =D =D =D

My roomate

My roomate
Erra Fazira ... u is the best darl .. thanks coz da jadi kawan yang sangat baik ..... walaupun you cam murai tapi u tetap .... best ...hihihiiii !

hidup anda !!!!!

hidup anda !!!!!
warnai lah hidup anda dengan keceriaan dan kebahagiaan seperti gambar nin >>>>

It's Me... lah ..

It's Me... lah ..
I will try my best ....in my life .. sape tahu maksud nama saya nie ... saya masih tak paham apa maksud disebalik nama ini ..hihihiii ! tapi tak pe ... maksud tak penting .. yang penting bahagia ... ;-)

Syarikat Technology Park Malaysia Corporation ...

Syarikat Technology Park Malaysia Corporation ...
ini entrance ke College Ferra ...sape-sape yang nak pergi ...ini lah tempat nya.... College ini agak private sikit .. so ramai yang tak kenal .. tapi ini adalah college yang terbaekkkkkkkkk !!!!

semasa saya di sekolah sewaktu dahulu kala .....

semasa saya di sekolah sewaktu dahulu kala .....
hihihiiii ! agak innocent ...ape-ape pun kami tetap bersatu walaupun sekarang sudah menjalani kehidupan masing-masing .... hope we keep in touch !!!

pelbagai kelab saya masuk ..... antaranya yang ini >>>>

pelbagai kelab saya masuk ..... antaranya yang ini    >>>>
saya AJK di kelab Bowling Jaguars .... saya tak la pandai main bowling ... selalu juga masuk longkang ... tapi jangan ingat tak strike ..... ade strike taw .... =P

Inilah kehidupan saya sekarang ....

Inilah kehidupan saya sekarang ....
sekarang saya sudah pun melanjutkan pelajaran di Technology Park Malaysia College .

Ahli club Bbowling Jaguars

Ahli club Bbowling Jaguars
gambar semasa tournement ... baru jer beberapa hari saya dan aiena syakira masuk college ... terus kami diambil sebagai pemain bowling ........

Siapakah mereka ??????

Siapakah mereka ??????
inilah orang kuat di college .... teror bermain bowling .... first time yang berlaku da;am hidup saya sebagai pelajar college ....

kusyuk mendengar arahan kak PC

kusyuk mendengar arahan kak PC
yang pakai tudung line putih tu namanya nani ... yang tengah betulkan tag tu namanya letchemy .. yang pakai tudung coklat tu kak PC .. namanya kak fafai ..yang duduk yang duduk sebelah kiri azwan azemi tu pula namanya wawa .. hihihiiii ! ..inilah kumpulan kami yang tak tahu lagi sama ada berjaya atau tidak ????

siapakah gerangan itu ?????

siapakah gerangan itu ?????
hihihiiii !inilah hero dalam kumpulan kami ....yang kene tutup mata tu namanya Azwan Azemi .... tok wan hihihiiii ! yang tak de kepala tu nama nya Rao

My first Event ....

My first Event ....
inilah majlis yang pertama saya hihihiiiii ! bersama-sama rakan ..... kami riang sekali ....hihiii ! naik bus beramai-ramai .. memey best .... tengok la budak yang kat belakang tu ... hihihiiiii ! aniss asal u punya gambar setengah jer ??yang dekat belakang tu faiz,wan, eqram and daus ... korang memey gempakzzzz ... hihihiii ! cayalah ...